Filosoferen kun je leren

Filosoferen kun je leren
Filosoferen, hoe doe je dat? Hoe begin je, welke vragen stel je? Hoe houd je de vaart in het onderzoek? Daarmee en met meer kun je aan het werk aan DE TAFEL VAN ZES.
Marja van Rossum leert je dan de fijne kneepjes van het vak: filosoferen, creatief denken en doorvragen. Je gaat het vooral zelf doen en daarbij krijg je allerlei tips veel feedback.
Meer informatie en inschrijven

DE TAFEL VAN ZES

DE TAFEL VAN ZES
Vanaf november 2017 organiseert Marja van Rossum in Delftstede aan DE TAFEL VAN ZES een serie filosofieworkshops. In een prettige omgeving vlakbij station Delft kun je dan op de derde zaterdag van de maand van 10.30 tot 12.30 uur (beter) leren filosoferen; iedere keer komt een ander deelonderwerp aan bod.
Per keer zijn maximaal zes plaatsen beschikbaar zodat er alle gelegenheid is voor onderzoek, uitwisseling en individuele vragen.

FILOSOFEREN: TWINTIG JAAR EXPERTISE

FILOSOFEREN: TWINTIG JAAR EXPERTISE
In bijeenkomsten van twee uur per keer deelt kinderfilosoof Marja van Rossum graag haar ervaring. Je neemt deel aan filosofiegesprekken, traint je vermogen om creatief te denken, leert filosofische concepten herkennen en je krijgt achtergrondinformatie en werkvormen aangereikt. Door het beperkte aantal plaatsen is er veel ruimte voor vragen en uitwisseling.

FILOSOFIEWORKSHOPS

FILOSOFIEWORKSHOPS
  • Grote kleine vragen – kernconcepten en werkvormen
  • Mooie problemen – denkstrategieën en werkvormen
  • Kostbare woorden – filosoferen en creatief schrijven
  • Eureka! – werkvormen creatief en analytisch denken
  • Filosoferen met kunst – uitdagen en doorvragen


  • Meer informatie, data, tijden, prijs en inschrijven