De dag, maand, week van …

Hoe het met jullie zit weet ik niet, maar met al die ‘dagen, weken en maanden van’ heb ik eigenlijk niet zo veel. Maar het lijkt er soms op dat ik daar zo’n beetje de enige in ben. Want de meldingen, evenementen, activiteiten, aanbiedingen en wat al niet meer rond ‘de dag, maand of week van’ zijn niet van de lucht. En hoewel je deze dagen en feestdagen misschien niet over een kam mag scheren drenst er bij het denken aan al die ‘dagen van’ een liedje door mijn hoofd, dat gaat over iemand die je voor iedere bijzondere dag een wensje toewenst:
“Dagen tevoren hield hij ze al klaar, zijn prettige dagen, zijn zalig nieuwjaar; nooit heeft ie er ook maar één overgeslagen, van zijn jaarlijkse serie prettige dagen,…etc.” Van wie de tekst is weet ik niet (wie het wel weet, vertel het me alsjeblieft) en het eind van het rijm is nogal venijnig. Maar dat terzijde; het is vooral illustratief voor mijn gevoel bij die dagen, maanden en weken van.
En nu is het dus de Maand van de Filosofie. Ga ik ergens naar toe, naar iets dat daarmee van doen heeft? Nee. Heb ik daarnaar gezocht? Nee. Wil ik dat alsnog gaan doen? Nee. Dit jaar even niet. Doe ik dan helemaal niets met deze maand? Nou ja dus. Dat dan weer wel. En dat zit zo.
Een tijdje terug ben ik begonnen met het aanbieden maandelijkse schrijfworkshops. De eerste was eind november en het leek me een goed idee om iets te doen met rijmen en dichten. Dat werd de workshop ‘Sinterklaas is nog niet jarig’ en die viel zo goed in de smaak dat ik graag meer workshops wilde geven. Vanaf januari dan, omdat er in december nogal veel feestdagen zijn. Een onderwerp diende zich al snel aan omdat beeldend kunstenaar riëlle beekmans (nee, geen foutje hier, ja, ze wil haar naam in kleine letters) een fantastische serie Januskoppen had gemaakt. Daar lag een prachtige verbinding met januari en ‘Verhalen met twee gezichten’, met een van riëlles Januskoppen ter inspiratie was een succes.
Zo werd het idee geboren om per maand een passend thema te kiezen. In februari werd het ‘sprokkelen’ en in maart ging het over het wispelturige weer. En nu dus april. Tja. Dan ik kan er toch niet omheen, met mijn achtergrond? Okee. Dus: aversie opzij, de Maand van de Filosofie er in. Ze hebben trouwens een mooi thema gekozen: verbeelding aan de macht, en daar valt een mooie schrijfopdracht aan te koppelen. En in mei doe ik weer gewoon iets mei-achtigs. Zonder maand, dag of week van.
Benieuwd naar mijn schrijfworkshops? Er is nog plaats!

Labels:, , ,

Groot Denkraam | 0646160919 | marja@grootdenkraam.nl | privacyverklaring

Groot Denkraam | Dirklangendwarsstraat 40 | 2611 JA Delft | 0646160919 | marja@grootdenkraam.nl | privacyverklaring