Lente op wielen

De tekenen zijn daar; het is lente! In de stad zie je dat niet aan grazige weiden met mollige lammeren of aan kloeke hennen met een toom kuikens. Dat de etalages daar mee pronken zegt niet zoveel, de Kerstman is daar ook vaak al ver voor Sinterklaas te vinden. Maar echt, het is zover.
Beestmans en ik wandelden vroeg in de ochtend door het nieuwe Spoorzonegebied. Wat was het er stil na alle bulderende , grommende, gierende stampende werkzaamheden van de afgelopen jaren. Ook niet niks, de aanleg van 2.2 kilometer spportunnel. Terwijl wij genoten van de rust zoefde opeens de lente rakelings langs ons heen. Met ratelende derailleurs, suizende banden en een soort oergeluiden: “heuh, heh, heuh”. Meteen daarop roken we het ook. Lente in de stad zie je niet, die ruik je.
Lente in de stad ruikt naar wielrennerspakken, fris van de waslijn en dat frisse is vermengd met een zweempje vers zweet. In een paar seconden was het voorbij. Maar Beestmans en ik wisten: het voorjaar was begonnen.

Labels:, , ,

Groot Denkraam | 0646160919 | marja@grootdenkraam.nl | privacyverklaring

Groot Denkraam | Dirklangendwarsstraat 40 | 2611 JA Delft | 0646160919 | marja@grootdenkraam.nl | privacyverklaring