Groot Denkraam Logo Website 2017 001blauw
Groot Denkraam Logo Website 2017 001blauw

GROOT DENKRAAM

GROOT DENKRAAM
Groot Denkraam is het bedrijf van Marja van Rossum. Zij is opgeleid door Berrie Heesen en maakt zich al jaren sterk voor filosoferen met kinderen. Samen met Rob Bartels ontwikkelde ze Filosoferen doe je zo, een filosofieprogramma voor het basisonderwijs. Sinds 1997 filosofeert zij wekelijks met kinderen in alle leeftijdgroepen op een Delftse basisschool.
In samenwerking met kunstenaars, musea, jeugdtheaters en kunstzinnige instellingen ontwikkelde ze de methode Filosoferen met kunst. Deze manier van werken heeft een weg gevonden in het Kröller-Müller Museum en in Stedelijk Museum Schiedam, Museum De Pont, in Rijksmuseum Twente, in het Fries Museum en in programma’s voor Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft (Cultuurhelden) en Den Haag (Cultuurschakel).
In Delft deelt ze haar expertise aan De Tafel Van Zes in filosofieworkshops.
Aangesloten bij Bewust Delft

HOE HET KWAM EN VERDER

HOE HET KWAM EN VERDER
Toen Marja halverwege de jaren 90 de voorpublicatie zag van Berrie Heesens Klein maar Dapper had ze geen idee wat dat teweeg zou brengen. Het verhaaltje over Toitoi die een babydiploma wilde vond een weg in haar denken en doen en dat maakte haar tot de kinderfilosoof die ze nu is.
Berrie Heesen is haar grote inspirator. Toen hij in 2001 ongeneeslijk ziek bleek beloofden Rob Bartels en zij verder te gaan met wat hij had opgebouwd.
En wat je belooft, moet je doen.
Veel werk is door hen indertijd verzet via het Centrum voor Kinderfilosofie, het latere Centrum Kinderfilosofie Nederland (CKN).
Het doorontwikkelen van het filosoferen met kinderen en het begeleiden van mensen in de praktijk heeft sinds 2005 de ruimte in Groot Denkraam.
Wie zich op professionele basis wil bezig houden met filosoferen is van harte uitgenodigd om contact op te nemen.

DANKJEWEL BERRIE HEESEN

‘Marja, vaar vrolijk je eigen koers, ook al is het een andere dan voorheen. Dat zei je tegen me, Berrie, toen je hoorde dat je in het laatje terecht was gekomen met mensen die weten dat ze niet lang meer te leven hebben. Je verhalen en uitspraken, je wijsheid en vooral je humor vergeet ik niet. Het is absoluut geen karretje met lucht dat tussen ons door is getrokken. Dankjewel Berrie, voor alles.’

Groot Denkraam | 0646160919 | marja@grootdenkraam.nl | privacyverklaring

Groot Denkraam | Dirklangendwarsstraat 40 | 2611 JA Delft | 0646160919 | marja@grootdenkraam.nl | privacyverklaring