GROOT DENKRAAM: WIE

Groot Denkraam is het bedrijf van Marja van Rossum. Zij is opgeleid door Berrie Heesen en maakt zich al jaren sterk voor filosoferen met kinderen. Samen met Rob Bartels ontwikkelde ze Filosoferen doe je zo, een filosofieprogramma voor het basisonderwijs. Sinds 1997 filosofeert zij iedere week met kinderen op een basisschool in Delft. In samenwerking met kunstenaars, musea, jeugdtheaters en kunstzinnige instellingen ontwikkelde ze de methode Filosoferen met kunst. Deze wordt als maatwerk ingezet in musea (o.a. in het Kröller-Müller Museum, Stedelijk Museum Schiedam, Rijksmuseum Twente en het Fries Museum) en in programma’s voor Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft (Cultuurhelden) en Den Haag (Cultuurschakel).
In Delft deelt ze haar expertise aan De Tafel Van Zes
Aanbod filosofieworkshops bij Groot Denkraam

MARJA AAN HET WOORD

‘Berrie Heesen is mijn grote inspirator. Toen hij in 2001 ziek werd beloofden Rob Bartels en ik verder te gaan met wat hij had opgebouwd. En wat je belooft, moet je doen. Veel werk is er verzet via het Centrum voor Kinderfilosofie, het latere Centrum Kinderfilosofie Nederland (CKN).
Mijn werk en passie – het ontwikkelen van het filosoferen met kinderen, enthousiasmeren van mensen en hen begeleiden in de praktijk – heeft sinds 2005 de ruimte gekregen in Groot Denkraam.
Wie zich op professionele basis wil bezig houden met filosoferen is van harte uitgenodigd om contact op te nemen.’

I.M. Berrie Heesen
‘Marja, vaar vrolijk je eigen koers, ook al is het een andere dan voorheen. Dat zei je tegen me, Berrie, toen je hoorde dat je ongeneeslijk ziek was. Je verhalen, je uitspraken, je wijsheid en vooral je humor vergeet ik niet. Het is absoluut geen karretje met lucht dat tussen ons door is getrokken. Dankjewel Berrie, voor alles.’

Groot Denkraam | Dirklangendwarsstraat 40 | 2611 JA Delft | 0646160919 | marja@grootdenkraam.nl

Groot Denkraam | 0646160919 | marja@grootdenkraam.nl