Groot Denkraam Logo Website 2017 001blauw
Groot Denkraam Logo Website 2017 001blauw

SCHRIJVEN KUN JE LEREN

SCHRIJVEN KUN JE LEREN
In Nederland schrijven heel veel mensen. Voor hun plezier, als ontspanning of voor hun werk schrijven ze verhalen, gedichten, blogs, columns en nog veel meer. Of je dat nu doet voor jezelf, in kleine kring, of met grote ambities: schrijven is een vak. En dat kun je leren.

TIP: meld je aan voor de servicemail van Schrijven in Delft en ontvang iedere laatste week van de maand schrijfnieuws en schrijftips.

Voor iedereen die graag wil schrijven

Voor iedereen die graag wil schrijven
Ben je op zoek naar inspiratie voor verhalen of gedichten? Wil je de ideeën die in je hoofd rondzingen goed op papier zetten en uitwisselen met anderen? Wil je beter leren schrijven? Of je nu beginnend of meer ervaren schrijver bent, voor proza gaat of poëzie: met een fijne workshop of goede begeleiding kom je altijd verder dan in je eentje.

Meld je aan voor de servicemail van Schrijven in Delft en ontvang iedere laatste week van de maand schrijfnieuws en schrijftips.

SCHRIJFPROJECTEN

SCHRIJFPROJECTEN
Bij een cursus creatief schrijven staat het schrijfproces voorop; presenteren van het werk hoort daar bij. En soms is het mogelijk om combinaties te maken tussen disciplines. Beelden en woorden gaan vaak goed samen. Een mooi voorbeeld daarvan is ’t Vergeetboek: een samenwerkingsproject tussen schrijfcursisten en cursisten schilderen en tekenen. De schrijvers schreven mini-essays en sixpacks (zeswoordsgedichten) over vergeten, de andere groep werkte aan zwart-witbeelden. Achteraf werden de teksten en beelden samengebracht. De interactie die daarbij onstond tussen beide was groter dan de som der delen.
Interessse in dit project, of een afgeleide ervan? Je kunt het boek komen bekijken aan de Tafel van Zes. Neem hiervoor even contact op met Marja van Rossum

CREATIEF TAALPROJECT OP SCHOOL

CREATIEF TAALPROJECT  OP SCHOOL
Creatief schrijven op school is iets heel anders dan een gewone taalles. De kinderen leren vooral te spelen met de zeggingskracht van taal.
Marja van Rossum ontwikkelt kunstzinnige literatuurprojecten voor kinderen van alle leeftijden.
De gulle boom bijvoorbeeld, een project voor zeven- en achtjarigen, groep 3 en 4.
‘Er was eens een boom… en hij hield van een kleine jongen.’ Zo begint het boek ‘de gulle boom’ van Shell Silverstein over een boom en een jongen en over een vriendschap voor het leven. Het verhaal nodigt uit om te filosoferen over geven en nemen en over de betekenis van vriendschap. Vervolgens gaan de kinderen met de hele groep, in tweetallen en individueel op creatieve wijze aan de slag. Ze verwerken hun zintuiglijke waarnemingen in beelden, met losse woorden, zinnen, tekeningen en korte gedichten.
Zoek je een bijzonder taalproject? Bespreek de mogelijkheden voor een project op maat.
Wil je zelf leren hoe je met de middelen die al in school aanwezig zijn een creatief taalproject opzet, vraag dan naar de mogelijkheden van een training op school.

Groot Denkraam | 0646160919 | marja@grootdenkraam.nl | privacyverklaring

Groot Denkraam | Dirklangendwarsstraat 40 | 2611 JA Delft | 0646160919 | marja@grootdenkraam.nl | privacyverklaring